اینستاگرام چیست؟
اینستاگرام یکی از شبکه های اجتماعی پرجمعیت است که 800 میلیون کاربر فعال دارد و در ایران جای فیسبوک را به راحتی گرفته است. بازاریابی در اینستاگرام یکی از شیوه های بازاریابی شبکه های اجتماعی است که به راحتی در آن می توانید مشتریان هدف خود را پیدا کنید و کسب و کار خود را رونق ببخشید.
مزیت اینستاگرام مارکتینگ چیست؟
مزیت اصلی اینستاگرام نسبت به سایر پلتفرمهای رسانههای اجتماعی ماهیت بصری آن است. اگر محصولی دارید که فروش آن به واسطه نشان دادن طراحیها و جزئیات محصول افزایش پیدا میکند، اینستاگرام بهترین بستر برای نمایش آن محصول است. هر کدام از انواع ویدئو، تصویر و اینفوگرافی میتوانند محتوای مناسبی برای اینستاگرام باشند. اما در نهایت استراتژی اینستاگرام مارکتینگ شما است که تعیین میکند چه نوع محتوایی را تولید و در زمانهای مشخص پست کنید. ایجاد یک استراتژی مشخص قبل از ورود به اینستاگرام مارکتینگ یکی از بهترین گزینهها است.
اینستاگرام مارکتینگ برای چه کسب و کارهایی مفید است؟
جواب، همه است. بازاریابی اینستاگرام برای تمامی کسب و کار ها، از کارخانه داران تا فروشندگان لوازم التحریر گرفته به شدت تاثیرگذار است. اگر و تنها اگر، روش اینستاگرام مارکتینگ را بلد باشید موفق خواهید شد. چرا که اینستاگرام روز به روز در حال تکامل و پیشرفت است و اطلاع از روش های بازاریابی در اینستاگرام ضامن موفقیت شما خواهد بود.
چگونه استراتژی اینستاگرام مارکتینگ خود را بسازیم؟
اینستاگرام با 8 میلیون پروفایل، بهترین پلتفرم برای بازاریابی است اما نکته قابل توجه آن است که آیا امکان دیده شدن برند شما در این دنیای شلوغ وجود دارد؟ بله. به واسطه استراتژی اینستاگرام مارکتینگ میتوانید موفقیت خود را تضمین کنید. اینستاگرام به یک استراتژی بازاریابی متمایز نیاز دارد و شما میتوانید برای توسعه سبک منحصر به فرد برند خود از این مراحل شروع کنید:
طراحی اهداف در اینستاگرام.
پیدا کردن مخاطبان هدف اینستاگرام.
تجزیه و تحلیل رقبا.
ساخت تقویم محتوایی با قابلیت ادیت.
برندسازی در اینستاگرام.
افزایش فالوور از راه اصولی
طراحی اهداف در اینستاگرام
قبل از شروع به آموزش اینستاگرام مارکتینگ و هر فعالیتی در اینستاگرام، بهتر است اهداف خود را بدانید. کسب و کارها می توانند اهداف گوناگونی در این زمینه داشته باشند مانند:
برخی از کسب و کار ها برای تعامل بیشتر با مشتری وارد اینستاگرام می شوند تا مشتری از فعالیت هایی که کمتر دیده می شود و همچنین فرهنگ کاری آن برند بیشتر آشنا شود.
بعضی از کسب و کارهای بزرگ از اینستاگرام برای تثبیت جایگاه خود استفاده می کنند. به عنوان مثال شرکت سامسونگ برای افزایش فروش در اینستاگرام تلاش نمی کند اما از همین طریق برای تثبیت برند خود و به اشتراک گذاشتن فعالیت های بشر دوستانه خود اقدام می کند تا در ذهن مردم ماندگار شود.
اکثر کسب و کار ها از اینستاگرام برای افزایش فروش خود استفاده می کنند و در حقیقت Instagram Marketing را روشی برای افزایش فروش می دانند. به عنوان مثال شرکت دیجی کالا یا بامیلو با استفاده از اینستاگرام محصولات دارای تخفیف خود یا محصولات جدید را به مخاطبان خود می فروشند.
پس اهداف در اینستاگرام می توانند بسیار مختلف باشند. پس لطفا همین الان چند دقیقه فرصت بزارید و اهداف خود را درباره حضور در اینستاگرام مشخص کنید.
چگونه مخاطبان هدف خود را در اینستاگرام پیدا کنیم؟
قبل از شروع بازاریابی در اینستاگرام، باید مخاطبان هدف خود را مشخص کنید. در شبکههای اجتماعی بهخصوص شبکه اینستاگرام افراد زیادی اقدام به ساخت پروفایل کردهاند. مخاطب هدف شما در واقع شخصی است که به برند شما، محتوایی که تولید میکنید و محصولات و خدماتی که ارائه میدهید، علاقه دارد. برای اینکه مخاطبان را جذب صفحه خود و محصولی را به فروش برسانید باید به خصوصیات آنها توجه کنید. سن؟ جنس؟ علاقهمندی آنها دقیقاً چیست؟ از چه محتوایی خوششان میآید؟ در ادامه به صورت تخصصی به اصلیترین روشها برای پیدا کردن مخاطب هدف در شبکههای اجتماعی اشاره خواهیم کرد:
1. جمع آوری اطلاعات درباره مخاطبان و فالوورهای خود :
میخواهید چه افرادی با شبکههای اجتماعی شما تعامل بیشتری برقرار کنند؟ اطلاعات افرادی که از شما خرید کردهاند، شما را دنبال میکنند و با محتوای شما ارتباط برقرار میکنند شروع کنید. دادههای زیر را در نظر بگیرید:
سن
نیازی نیست روی سن خاصی تمرکز کنید. همین که بدانید مخاطبان شما از کدام دهه هستند و یا از چه نسلی هستند، کفایت میکند.
مکان و منطقه زمانی
مخاطبان اینستاگرام شما کجا دنیا زندگی میکنند؟ دانستن این موضوع به شما کمک میکند تا مناطق جغرافیایی خاصی را برای حوزه فعالیت خود انتخاب کنید. اگر متوجه شوید که بیشترین مخاطبان شما از کدام منطقه هستند و میتوانید مطابق با زمان آن منطقه محتوا تولید کنید.
زبان
زبان حرف زدن مخاطبان شما چیست؟ حتما این نکته را در نظر بگیرید که ممکن است مخاطبان شما، به زبان شما صحبت نکنند. شما باید به زبان مخاطبان خود صحبت کنید تا آنها را به درک بهتری از محتوای خود برسانید.
توان مالی
توان مالی مخاطبان هدف شما خوب است؟ مخاطبان هدف شما حاضرند چه مقدار در شبکههای اجتماعی هزینه کنند؟
علاقهمندیها
مخاطبان هدف شما دوست دارند چه کاری انجام دهند؟ چه برنامههایی تماشا کنند؟ به دنبال کردن چه برندهایی جز شما علاقه دارند؟
2. جذب مخاطب با هشتگها :
از گذشته تا به امروز هشتگها از مهمترین روشهای جذب کاربران در اینستاگرام بودهاند. با جستجوی هشتگ در اینستاگرام، میتوانید پستهای خود را با هشتگهای مرتبط تگ کنید تا بیشتر دیده شوند و بهتر نشر پیدا کنند.
3. جذب مخاطبان در مکان جغرافیایی نزدیک :
برای پیدا کردن مخاطبانی که از نظر جغرافیایی به شما نزدیکاند یکی از بهترین روشها، اینستاگرام مارکتینگ برای افزایش فروش است. همه پستهای برچسب خورده در مکان مورد نظر خود را پیدا کنید.سپس برای جذب آنها تلاش کنید.
4. وارد کردن لینک اینستاگرام در سایت:
میتوانید این کار را با اضافه کردن آیکونترفند های کسب و کار در اینستاگرام کوچکِ مربعیشکلِ اینستاگرام به هدر (header)، پانوشت (فوتر)، و نوار کناری (سایدبار) سایت خود، انجام دهید.
5. رصد فعالیت مخاطبان:
یکی از مهمترین مراحل برای پیدا کردن مخاطبان هدف، رصد فعالیت آنان است. بررسی کنید مخاطبان شما بیشتر از کدام کانال و رسانه اجتماعی بیشتراستفاده میکنند.
چگونه شبکه های اجتماعی رقبا را آنالیز کنیم؟
چگونه شبکه های اجتماعی رقبا را آنالیز کنیم؟
دو نوع رقیب برای کسب و کار اینستاگرامی شما وجود دارد:
مستقیم: کسبوکارهایی که دقیقاً همان محصولات و خدمات را ارائه میدهند.
غیرمستقیم: کسبوکارهایی که محصولات آنها میتوانند جایگزین محصولات شما شوند.
حال که با انواع رقبا آشنا شدیم به بررسی فرایند آنالیز رقبا میپردازیم:
شناسایی رقبا در تمامی شبکههای اجتماعی
بررسی نوع و استراتژی محتوا در اینستاگرام
بررسی جامعه مخاطب پیجهای رقبا در اینستاگرام
انجام آنالیز SWOT
بررسی میزان تعامل کاربران با اکانت تجاری
بررسی تغییرات در گذر زمان
چرا باید از تقویم تولید محتوا اینستاگرام استفاده کنیم؟
ساخت یک تقویم محتوایی میتواند به شما در صرفه جویی زمان و مدیریت زمان حضور در اینستاگرام کمک کند. تقویم خود را با موضوعات پستها، کپشنها، هشتگها، زمان ارسال پست پر کنید.
برندسازی در اینستاگرام چه اهمیتی دارد؟
برند سازی در اینستاگرام به آن آسانی که فکر میکنید نیست. دستیابی به اعتماد و توجه مخاطبین مستلزم پیگیری مداوم شما است. با استفاده از ۴ مرحله زیر میتوانید صفحه اینستاگرام خود را طوری ارتقا ببخشید که در کنار انسجام و انعطاف، برند سازی شکل بگیرد:
پیامرسانی منسجم و مرتبط برای برند سازی در اینستاگرام
استفاده از تصاویر با فرمت اختصاصی خود
استفاده از فونتهای ثابت در متون برای برند سازی در اینستاگرام
پست گذاری در زمانهای ثابت و مشخص
راه های افزایش فالوور اینستاگرام چیست؟
اگر این 3 اصل را رعایت کنید، میتوانید در کمترین زمان ممکن به هزاران فالوور برسید:
به کمک تولید محتوا
تأثیر تعامل با مخاطب
کمک گرفتن از تبلیغات
اینستاگرام مارکتینگ
انواع محتوای اینستاگرامی مورد علاقه کسب و کارها
محتواهای محصول محور که حول محصولات یا خدمات کسب و کار شماست. در واقع در این نوع محتوا از زوایای مختلف به بررسی محصولات خود می پردازید.
محتواهای مشتری محور که حول مشتریان کسب و کار شما قرار دارد. به عنوان مثال انتشار نظرات کاربران خود در اینستاگرام یک محتوای مشتری محور است.
محتواهای کارمند محور که برای معرفی افراد پشت پرده شرکت یا کارکنان آن استفاده می شود. به عنوان مثال یک آموزشگاه زبان در پیج زبان خود اگر به معرفی اساتیدش بپردازد یک محتوای کارمند محور تولید کرده است.
اصل مقدماتی که برای شروع بازاریابی اینستاگرام
9 اصل مقدماتی که برای شروع بازاریابی اینستاگرام حتما باید آن ها را بدانید!
برای این که پروفایل و پست های شما بهینه تر باشد، باید حتما این نکات را رعایت کنید:
نام پیج یا صفحه خود را به درستی و مناسب انتخاب کنید چرا که افراد با جستجو کردن آن نام شما را پیدا و دنبال می کنند یا نظرات خود را با استفاده از آن نام در پیج خود تگ می کنند. پس حتما کمی زمان بگذارید تا نام مناسبی انتخاب کنید که به آسانی نوشته و خوانده شود.
پروفایل یک کسب و کار اینستاگرامی باید عمومی یا به اصطلاح پابلیک باشد تا هر فردی بتواند به راحتی محتویات داخل آن را ببیند. بعضی از افراد به اشتباه صفحه تجاری اینستاگرام خود را به صورت خصوصی قرار می دهند.
یکی از نکات مهم عکس پروفایل اینستاگرام شماست. عکس کسب و کار ها باید لوگوی آن ها باشد مگر دلیل خاصی برای غیر از این موارد باشد. در ردیف بعدی باید عکس کیفیت لازم را داشته باشد چرا که عکس پروفایل بی کیفیت، خیلی جالب نخواهد بود.
چهارمین نکته مربوط به اسم پیح شماست که دقیقا زیر عکس پروفایل شما باید قرار داشته باشد. امکان فارسی نوشتن این پیج وجود دارد و افراد با جستجوی فارسی هم می توانند شما را پیدا کنند.
بیو پروفایل شما، کت و شلوار پیج شماست و باید خیلی شیک و رسمی باشد، بهتر است از 150 کاراکتری که می توانید استفاده کنید، بیشترین تاثیرگذاری را بر مخاطب خود داشته باشید.
ششمین نکته برای بهبود برند کسب و کارتان مربوط به بخش وب سایت است که باید در آن آدرس سایت شرکت یا سازمانتان را وارد کنید. این کار پرستیژ کسب و کار شما را بالا می برد. از این آدرس برای لندینگ پیج یا کانال تلگرام هم می توانید استفاده کنید که توصیه نمی کنیم.
حتما از تگ لوکیشن استفاده کنید که کمک می کند در قسمت search اینستاگرام بهتر ظاهر شوید تا کاربران بیشتری بدست آورید. به عنوان مثال تصویری از محیط کسبوکار خود قرار داده اید و با استفاده از تگ لوکیشین مشخص میکنید که محل این عکس کجاست. طبق آمار اینستاگرام، پستهایی که از تگ لوکیشین استفاده میکنند بیشتر از پستهای دیگر دیده میشوند و کاربران را بیشتر با خود درگیر میکنند.
از عکس های با کیفیت در پست های خود استفاده کنید. اگر در قسمت search خود کمی نگاه کنید با هزاران عکس با کیفیت مواجه می شوید پس برند کسب و کار خودتان را با عکس های بی کیفیت خدشه دار نکنید.
هیچ وقت از تاثیر هشتگ ها، غافل نشوید. در پست های خود از هشتگ های مرتبط استفاده کنید. اینستاگرام برای هر پست منتشر شده؛ محدودیت 30 هشتگ را دارد ولی به این معنا نیست که حتما از تمام ظرفیت آن استفاده کنید. معمولا استفاده از 10 تا 11 هشتگ در هر پست، تاثیرگذار است.
برای شناخت اینستاگرام مارکتینگ و استفاده از آن، ابتدا باید خود اینستاگرام را بشناسیم. پس نگاهی داشته باشیم به شروع به کار این شبکه اجتماعی و آمار و ارقام آن. از زمان رونمایی اینستاگرام یعنی سال 2010، جهان با طوفانی از تغییرات در شبکههای اجتماعی رو به رو شد. اکثر افرادی که اهل شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک و توئیتر بودند در آن عضو شدند و حتی افرادی که اولین برخورد خود با اینترنت را داشتند، اولین شبکه اجتماعی که در آن عضو شدند، اینستاگرام بود.
دلایل استقبال فوقالعاده از این شبکه اجتماعی کاملا مشخص نیست اما مهمترین آن، این بود که دیگر نیازی به خواندن متن بلند نبود و مدت کوتاهی برای دیدن صدها محتوا کافی بود.
اما حالا استفادههای بسیار مختلفی (جدا از دیدن تصاویر) از اینستاگرام میشود که یکی از مهمترین آنها بازاریابی اینستاگرام است. اما آیا واقعا بازاریابی و تبلیغ در اینستاگرام ارزش هزینه کردن دارد؟ یا بهتر است هزینه را به بیلبوردهای سطح شهر اختصاص دهیم؟ برای فهمیدن این موضوع بیایید نگاهی به آمار و ارقام در ایران و جهان بیاندازیم:
آماری که تا سال 2018 وجود دارد نشان میدهد 24 میلیون کاربر ایرانی در اینستاگرام وجود دارند یعنی 30% جمعیت کل کشور که تا اواخر 2020 به 54% نیز رسید.
ایران هفتمین کشوریست که بیشترین آمار کاربر فعال در اینستاگرام را دارد.
به طور متوسط کاربران روزانه 30 دقیقه در اینستاگرام هستند.
80 درصد کاربران، کالا و خدمات را در اینستاگرام سرچ میکنند.
اینستاگرام چهارمین برنامه نصبشده توسط کاربران در دنیاست و رتبه نهم سرچ گوگل را دارد.
200 میلیون کاربر اینستاگرامی حداقل 1 پروفایل تجاری (یا فروشگاه آنلاین) را دنبال میکنند.
هرچند تمام این آمار مربوط به ایران نیست، اما در تمام دنیا کاربران اینستاگرامی در حال دست و پنجه نرم کردن با همین موضوعات هستند و با توجه به این اعداد و ارقام به نظر میرسد بازاریابی در اینستاگرام ایده خوبی باشد و هدف بازاریابی یعنی ارتباط با مشتری بالقوه، معرفی محصولات و نهایتا افزایش فروش و کسب سود را محقق میکند.